Zwarte koffie, macchiato & takkenthee

Zwarte koffie, macchiato & takkenthee – Jacodine van de Velde
Uitgegeven door Dutch venture publishing
Genre: feelgood

Sara en Stef hebben twee prachtige dochters Jenna en Liv. Sinds kort is Sara weer gaan werken, dat vond ze erg belangrijk. Kortom, alles lijkt heerlijk. Toch voelt dit niet altijd zo, er zijn spanningen tussen haar en Stef. Deze lopen op en ze doet haar best om alles in goede banen te leiden en het goed te maken.

Helaas leert ze mettertijd dat zij de enige is die dit probeert en ziet steeds meer in dat Stef helemaal niet zijn best doet voor hun gezin. Op haar werk wordt Sara steeds vaker benaderd door macchiato-man, die interesse in haar heeft. Haar leven staat steeds meer op zijn kop. Er zijn veel mensen in Sara’s omgeving die om haar geven en haar steunen, en ook heeft ze de interesse van de mannen nog.

Tijdens het lezen hoopte ik dat Sara bij Stef weg zou gaan, wat een vreselijk figuur. Natuurlijk hebben zij een geschiedenis en hebben ze kinderen samen, dus zo makkelijk is dat niet. Er wordt heel goed weerspiegeld hoe lastig bepaalde momenten zijn als je niet meer samen bent, iemand maakt ruzie en de kinderen zijn erbij. Voor mij gaf dit interessante inzichten en ik vond Sara heel sterk hierin. Ook zit er een sterke les over begrip en empathie in het boek, erg goed.

Het verhaal is heel open geschreven, je voelt een huiselijke, gezellige sfeer. Ook zit er erg veel humor in het verhaal. Liv, de jongste kan tevens enorm grappig uit de hoek komen en is echt een schatje. Jenna is gevoelig en wekt je medeleven. Kortom, het boek leest lekker weg, is pakkend en sfeervol, zeker een aanrader!