Zo’n lief meisje

Zo’n lief meisje – Mary Kubica
Uitgegeven door Harper Collins
Genre: Literaire thriller

Heidi is getrouwd met Chris en heeft een tienerdochter. Ze helpt graag mensen, zowel op haar werk als daarbuiten, ze is echt een goed en lief mens. Op een dag onderweg naar haar werk hoort ze een baby huilen wanneer ze op het perron staat. Ze ziet een verwaarloosd jong meisje zitten met een baby en vraagt zich af of deze dakloos is. Dan stapt ze in en gaat naar haar werk.

‘Eén vrouw aarzelde voordat ze instapte, als enige in heel Chicago.’

Willow is een jong meisje dat op straat leeft met een baby. Ze heeft een pittig verleden en vertelt hier niet graag iets over. In het boek wisselen de perspectieven van Heidi, Chris en Willow zich af. Willow haar verhaal begint vanuit het verleden een langzaamaan leren we haar ingewikkelde verhaal kennen.

Heidi besluit dat ze iets wil doen en gaat Willow helpen. Uiteindelijk laat Willow haar toe en eindigt bij Heidi en Chris in huis. Dit komt Chris rauw op zijn dak vallen en hun opstandige tienerdochter is ook geen fan van dit idee. Steeds meer komt de vraag naar boven of Willow wel betrouwbaar is en of dit een valstrik was. Heidi raakt geobsedeerd door het zorgen voor de baby en op gegeven moment begin ik mij af te vragen wie er hier nou eigenlijk gevaarlijk is. De situatie wordt steeds meer bizar en komt daarna tot een spannende ontknoping waarbij we eindelijk de waarheid ondervinden.

Dit verhaal vond ik wat langzaam op gang komen en het is niet aldoor spannend. Wel roept het veel vragen op en zet aan om na te denken. Anderen helpen en psychische problemen zijn grote onderwerpen en dit boek, ik vind het heel mooi dat het mensen hierover laat nadenken. De ontknoping was goed en al met al heb ik genoten van dit verhaal en de karakters.