Zes maanden zonder

Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy
Uitgegeven door Boekerij
Genre: fictie, roman

Zes maanden zonder was mijn eerste ervaring met de boeken van Charlotte de Monchy, ook heb ik weinig ervaring met chicklits, maar daar komt verandering in! Dit boek las ik als traveling book, een leuke ervaring en passend bij de sfeer van het boek vind ik.

Dit boek is een typische romantische feelgood, een chicklit. De hoofdpersoon Robin is een karakter waar je direct gek op wordt. Ze is onbevangen, wat té roekeloos en verliest grip op haar leven. Wéér zo’n man afgewezen na een leuke tijd, omdat dit toch nooit serieus zou worden en ook nog eens haar baan kwijt. Het wordt tijd om haar leven rigoureus om te gooien, geen seks en drank voor Robin de komende tijd. Haar zus Roos gelooft natuurlijk niet dat Robin dit volhoudt en een weddenschap is geboren.
 
Robin vindt een bijzondere baan in Ierland. Dat is eens wat anders dan Amsterdam, in zo’n gat is het niet moeilijk om de weddenschap vol te houden. Of toch wel? Het prachtige Ierland pakt volledig anders uit dan verwacht.

Hilarisch, romantisch, feelgood.
Dit boek leest lekker vlot weg en is ideaal voor tussendoor, een ontspannen chicklit. Toch zit er ook mysterie en avontuur in.