Wiel van Fortuin

Wiel van fortuin – David Persons
Uitgegeven door into production publishing
Genre: Literaire fictie

Vegas lijkt dan wellicht glamoureus, schijn bedriegt.

Daan heeft altijd al willen kijken of hij het zou redden als pokerspeler in Las Vegas. Hij vertrekt met het vliegtuig en laat zijn kat, vriendin en familie achter. Waarom nu?

Wiel van fortuin trekt je aan als een roman over poker spelen en alles even achterlaten maar houdt de interesse door veel meer diepgang te hebben.
Even rust, maar ook actie vindt Daan in Vegas, tijd voor afstand van alles thuis. Er zit hem een boel dwars, zo leren we door het boek heen. De hoofdstukken in Vegas wisselen af met hoofdstukken voor die tijd waarin we meer leren over wat Daan te verwerken heeft.

In Vegas heeft Daan een moment waar alles op zijn plek valt en hij leert zichzelf daar beter kennen. De terugblikken voor Vegas, confronteren ons met belangrijke onderwerpen als kwetsbaarheid, ouderenmisbruik en rouw.

Het boek leest prettig en ontspannen weg en wisselt heftige thema’s af met de actie en rust van Vegas. De stukken in de casino’s vond ik leuk omdat je hier vrijwel nooit zo over leest en er leuke inzichten gedeeld worden. Er zit een goede balans in de thema’s van dit boek en wellicht kennen we Daan nu net zo goed als hij zichzelf kent. Zeker een aanrader.