Welkom bij hotel Flanagans

Welkom bij hotel Flanagans – Åsa Hellberg
Uitgegeven door Xander uitgevers
Genre: Feelgood

“Op welke manier je ook je leven wilt leiden, Linda, je bent in Fjällbacka omringd door het sterkste wat er bestaat: bergen, zee en liefde”

Linda Lansing komt uit Fjällbacka, een klein dorpje in Zweden. Hier is ze opgegroeid bij haar oma. Haar vader heeft een luxe hotel in Londen, wanneer hij overlijdt is de dorpse Linda nog jong en weet niets af van hoe je je moet gedragen in Londen, laat staan een hotel runnen.

Haar neven zijn voor een klein deel mede-eigenaren van het hotel en willen het afpakken. Linda zat niet te wachten op het runnen van een hotel, maar besluit toch om de eer te houden naar haar vader. Dit lijkt onbegonnen werk, zeker gezien in deze tijd (1949) het nog niet algemeen geaccepteerd was dat vrouwen de leiding hadden. Wanneer haar oma overkomt naar Londen en ze ook nog eens een nieuwe vriendin maakt in belangrijke kringen, lijkt het tij zich te keren. Linda haar neven laten het hier echter niet bij zitten…

Welkom bij hotel Flanagans wisselt tussen verschillende tijdlijnen en diverse personages. Åsa Hellberg weet deze slim af te wisselen waardoor je blijft gissen over wat er hierna komt en waarom dingen gebeuren. Het boek leest makkelijk weg en wisselt drama mooi af met de kracht van vriendschap en liefde. Linda Flanagans is een bijzonder karakter dat ongeacht haar aanzien dezelfde eerlijke, liefdevolle persoon blijft. In dit verhaal groeit ze tevens uit tot een bewonderingswaardige leider.

De verschillende personages waar je mee meeleeft in dit boek verrijken het verhaal en maken nieuwsgierig. Vele vragen laten je verder lezen en spontaan is dit boek dan uit. Dit wordt een serie, dus gelukkig is het mogelijk om uit te vinden hoe hun verhalen verder gaan.

Bij het uitlezen had ik nog veel vragen en ik kijk er dan ook naar uit om de rest te lezen. Persoonlijk vond ik aan het einde de gebeurtenissen iets té veel achter elkaar komen en amper bij te houden.

Het dankwoord van de schrijfster vond ik heerlijk om te lezen. Het was erg lief, maar ook grappig en vol zelfspot.