Warring Lions

Warring Lions – Astrid V.J.
Uitgegeven door new wings press
Genre: Young adult, novelle

‘Een verhaal met bemoedigende boodschap, strijd en persoonlijke groei. Geweldig als altijd.’

‘Warring Lions’ is een van de novelles van de ‘Wordmage’s tales’ die de verhalen vertellen uit de reeks ‘The Apprentice storyteller’. Deze zijn allen op zichzelf staand te lezen, maar het is leuker om alles te lezen. Deze verhalen zijn momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Viola and Jo (de verhalenvertellers) zijn in een bar wanneer Jo een verhaal vertelt dat hier zijn origine heeft. De Léon clan gaat zijn ondergang en oorlog tegemoet. De voorspellingen zijn slecht. Allana voelt zich nutteloos en heeft haar krachten nog niet. De waarzegger zegt echter dat zij hét verschil gaat maken voor de toekomst van haar clan, mits ze haar krachten weet te vinden.

‘Promise me you’ll strive to become who you truly are, not chase after the shadows of what others expect of you.’

Allana maakt enorme veranderingen en groei mee., ziet haar angsten onder ogen. Dit verhaal heeft erg sterke karakterontwikkeling, persoonlijke groei, karakters hebben gebreken. Ook bevat Warring Lions belangrijke boodschappen, leerpunten en diversiteit. Er komt oorlog in voor en het verhaal kan soms heftig zijn, dus wees hiervoor gewaarschuwd.

Innemend als altijd. Ik zou dit verhaal zeker aanraden. Astrid schrijft op een manier die je laat meevoelen, meekijken in de omgeving. Ze weet goed sfeer te omschrijven. Haar verhalen bevatten ook altijd diversiteit, persoonlijke groei, belangrijke boodschappen en dingen om over na te denken.