Vind ik niet leuk

Vind ik niet leuk – Elliot Hyland
Uitgegeven door Books & butterflies
Genre: Jeugd

‘Een actuele en vlotte novelle, ideaal voor jonge lezers.’

Vind ik niet leuk is een korte novelle over influencer Laura die een nare reactie op haar sociale media krijgt. Op een fantasierijke en leuke manier wordt duidelijk gemaakt wat dit met iemand doet en hoe je wellicht beter niet kunt reageren.

Laura en haar vriendinnen bespreken van alles, waaronder ook dit en ze helpen haar met antwoorden. Er gaat een hele wereld voor haar open, maar niet in goede zin.

‘Haat brengt het lelijkste in de mens naar boven.’

In het begin vroeg ik mij af wat nu het hele probleem was, hoe je een verhaal maakt over één vervelende reactie op sociale media. Ik was erg benieuwd, Elliot heeft hier een bijzonder leuke draai aan gegeven. Er komen belangrijke lessen in het verhaal voor en het bevat thema’s als onzekerheid, pesten, sociale media en angst. Het laat zien hoe je hier het beste mee omgaat en achterin staan zelfs handvaten om gesprekken te voeren over deze onderwerpen.
Zeker een aanrader, wat een belangrijk thema!