Verloren

Verloren – Nicci French
Uitgegeven door Ambo||Anthos
Genre: Thriller

Van Nicci French las ik al meerdere boeken. Verloren las ik met een leesclubje en is het eerste boek dat ik van hun lees sinds de release van ‘Wie niet horen wil’. Die viel mij helaas best tegen. ‘Verloren’ wakkerde echter mijn interesse voor dit duo opnieuw aan.

Nina en haar twee kinderen wonen op Sandling Island, in een kleine gemeenschap. Ze hebben een lastige tijd achter de rug. Ze gaan op vakantie en Nina wordt veertig. Tienerdochter Charlie komt opeens niet thuis en niemand heeft een idee waar ze is. Nina raakt steeds ongeruster en doet alles om Charlie te vinden, waarmee ze menig ander tegen de borst stoot en wellicht haar verstand verliest.

Wat een verhaal. Ik ben blij het gelezen te hebben en heb genoten. Toch was ik niet enorm ondersteboven. Het leest prettig weg, er zit snelheid in en ik bleef nieuwsgierig. Ook het plot heeft mij verrast. Sommige karaktertrekken en momenten uit het verhaal vond ik minder en ik miste spanning. De obsessie van Nina die steeds meer haar verstand verliest is interessant om te volgen en maakte dat het verhaal ook op rap tempo las. Ik vond het heel leuk hoe sommige bij karakters echt een duidelijk eigen karakter hebben, terwijl er eigenlijk niet veel op ze wordt ingegaan. Al met al een vlotte, relaxte leeservaring en verrassende ontknoping.