Verknipt

Verknipt – Eveline Karman
Uitgegeven door de Fontein
Genre: Literaire thriller

Verknipt is de tweede thriller van Eveline Karman. De eerste heb ik niet gelezen, maar Verknipt is in ieder geval erg sterk. Velen zeggen dat ze enorm gegroeid is in schrijfstijl en dat dit te lezen is, dit kan ik mij goed voorstellen.

Emma worstelt al jaren met de dood van haar broer Arvid. Ze hadden een sterke band en het lukt Emma niet om het gebeuren los te laten, er klopt iets niet. Ze vluchtte in drank maar is nu al een tijd clean. Iedereen blijft adviseren dat ze het verleden met rust moet laten. Toch gaat ze voor het eerst kijken op de plek waar hij overleed en start een zoektocht naar de waarheid.

Naarmate ik meer in het verhaal kom valt het mij op hoeveel dingen er niet kloppen. Details zijn vreemd en verhalen spreken elkaar tegen. Iedereen leek eerst normaal, maar heeft iedereen dan een verborgen agenda? Van sommigen wist ik dat er iets niet goed aan ze was, weer andere vergiste ik mij in. Er gebeurd zo veel in dit verhaal, waarbij meerdere mensen wat verbergen of een vreemde rol spelen, dat je snel op het verkeerde been kan worden gezet.

De motivaties en verhalen zijn dus goed neergezet, Eveline wist een mooie puzzel te maken voor de lezer. Al met al las het boek dan ook vlug en spannend en had ik aldoor vragen en twijfels. Naast Emma lees je ook stukjes als haar vader Jonathan en als Wolf, iemand die Emma ontmoette. Een onverwachts plot en heftig maar sterk einde. Het boek brengt belangrijke thema’s aan het licht zoals verslaving, rouw, dood en verlies. Kun je hier niet tegen, sla dit boek dan over. Zo wel, een aanrader voor de thriller fan.