Verdwijn – Tess Gerritsen

Verdwijn – Tess Gerritsen
Uitgegeven door The house of books
Genre: Thriller

Een lijk dat haar ogen open doet, hoogzwangere agente op de verkeerde plek, nare geschiedenis en onveilig heden. De verhaallijnen in dit boek zijn allemaal spannend en bizar en hebben meer met elkaar te maken dan je in eerste instantie wellicht denkt.

De hoogzwangere agent Jane Rizzoli moet haar rechtszaak verlaten omdat haar vliezen breken. Ze is op het verkeerde moment op de verkeerde plek en komt in een gevaarlijke situatie terecht. Patholoog-anatoom Maura Isles keek eerder die dag recht in de ogen van een lijk, dat dus geen lijk bleek te zijn en later een van de gijzelnemers is die onder andere Jane vasthoud. Intussen is Mila onvindbaar, dit is haar verhaal en zij is de sleutel tot alle raadsels.

Het verhaal begint en eindigd bij Mila en haar verhaal over illegale immigratie en seksslavernij is heftig en voelt realistisch. De overgang van haar naar de andere verhaallijnen vind ik goed gedaan. Vrij vroeg weet je als lezer al van alles over de gijzelnemers. Echter blijven de motivatie en verdere details een vraagstuk. Er zijn wat stukken in het verhaal waar ik de spanning matig vind. Wat ik ook miste is een sterkere band met Jane als lezer. Eigenlijk had ik die met geen van de karakters, hun rollen en levens voelen voor mij meer praktisch dan dat ik mij ook echt kan inleven of kan meevoelen, zelf vind ik dit vaak wel prettig. Al met al een goed verhaal, ik ben benieuwd naar de andere boeken van Tess Gerritsen.