Vandaag ben ik Alice

Vandaag ben ik Alice – Alice Jamieson
Uitgegeven door The house of books

Genre: Waargebeurd, biografie

Alice ervaart als tiener stemmen, die alleen zij lijkt te horen. Deze proberen haar te laten geloven dat zij niks waard is, dat ze zichzelf van kant moet maken. Alice ziet beelden van een klein meisje dat seksueel misbruikt wordt en is blij dat zij dit zelf niet is. Naarmate ze ouder wordt worden deze ervaringen heviger en krijgt zij steeds meer vragen.

Dit boek omschrijft de heftige strijd van een meisje tegen de stemmen in haar hoofd en de ontwikkeling van verschillende persoonlijkheden. ┬áHet lezen hiervan kan erg aangrijpend zijn. Zelf vond ik het naast erg heftig ook heel interessant om meer te leren over wat dit met een persoon doet en hoe Alice haar persoonlijkheidsstoornis zich ontwikkelt. Naast erg leerzaam is dit waargebeurde horror, niet voor ‘the faint of heart’. Na het lezen van dit boek zul je het verhaal van Alice niet snel vergeten.

Maak kennis met kleine Alice, die om leert gaan met de stemmen in haar hoofd. Zij leert leven met diverse persoonlijkheden en overleeft een jeugd vol zwaar misbruik. Het is open en eerlijk geschreven. Dit boek laat je kennismaken met de obstakels die dit met zich meebrengt.

Vandaag ben ik Alice is een meeslepend boek dat de lezer een kijk geeft in de ervaringen van iemand met deze aandoening.