Tussen de regels

Tussel de regels – Lauren Asher
Uitgever: LoveBooks
Genre: Contemporary Romance

De reeks Dreamland Miljardairs is erg populair en vooral veel gedeeld op tiktok. Dit is een van de boeken die ik in mijn proefperiode voor Boekencast las, ik wist ook niet welk boek ik zou ontvangen (genres en dergelijke waren wel overlegd natuurlijk). Zelf zou ik dit boek niet snel hebben gekozen. Toch is ben ik blij dat ik ddit eerste deel in de reeks gelezen heb, ik heb er namelijk erg van genoten.

Tussen de regels
Recensie zoals op Boekencast

Lauren Asher is nog maar zesentwintig jaar en schreef al twee succesvolle reeksen, waaronder de Dreamland trilogie, waarvan Tussen de regels deel één is. Pretpark, sprookjes thema’s, liefde, romantiek, roem en rijkdom zijn grote thema’s in dit boek dat zo populair was dat fans niet konden wachten op het vervolg: Terms and conditions. Dit deel is nog niet vertaald naar het Nederlands, al verwacht ik zeker dat dit zal gebeuren.

De familie Kane zijn miljardairs die onder andere eigenaar zijn van het pretpark Dreamland, naast vele andere multinationals. Als de oprichter overlijdt laat hij aan ieder van zijn drie kleinzoons een brief na, met een uitdaging om te behalen als zij hun aandelen willen behouden. De harde zakenman Rowan wordt geconfronteerd met zijn innerlijke zelf als hij tegenpool Zahra ontmoet. Zij doet alles op gevoel en is het zonnetje in elke kamer. Komt het nog goed met Rowan? Wat is er eigenlijk belangrijk?

Het werk van Lauren Asher was mij nog niet bekend. Ik ging hier dan ook met een open mindset in en was direct enthousiast over de cover en het design van dit boek. Elk hoofdstuk begint met een geïllustreerde bladzijde, er staat een Spotify Play list aan het begin van dit boek en deze elementen matchen met de cover.

Het verhaal wisselt af tussen de vertelstandpunten van Rowan en Zahra. Rowan vind ik direct een zak, maar intrigeert mij evengoed. Zahra is een persoon waar ik gek op zou kunnen zijn, alhoewel té naïef voor de grote wereld. Haar wil je beschermen en zien stralen. Dat bleek Rowan met mij eens te zijn. Beide hebben realistische slechte kanten en zwaktes. Hun talenten daarentegen zijn erg groot maar daarmee niet persé onrealistisch. Ze draaien om elkaar heen als magneten die je verkeerd om houdt, en deze spanning is voelbaar tijdens het lezen. Dit alles vond ik enorm interessant geschreven. Wel bevatte het boek meer spice dan ik verwacht had. Soms ging dit naar mijn mening een tikkeltje te lang door, maar verder stoorde ik mij hier niet aan.

De Engelse titel van dit boek is The fine print. Tussen de regels dekt voor mijn gevoel niet dezelfde lading maar past goed bij het verhaal. Toch zou ik ‘De kleine lettertjes’ of iets in die strekking leuker gevonden hebben, omdat deze uitspraak in het boek terugkomt. Doorheen het boek merkte ik enkele taakfoutjes op. Voor het lezen zelf stoorde dit mij niet. Wel vind ik het jammer omdat het boek zo mooi is opgemaakt.

Lauren Asher is een ster in het omschrijven van chemie tussen mensen en het neerzetten van karakters waar je eigenschappen in herkent. Ik snap nu waarom mensen haar werk verslavend vinden, ze weet goed de aandacht en het gevoel van de lezer te grijpen. Hoewel er dus wel spice in dit verhaal zit, dit moet wel bij je passen wanneer je het gaat lezen, is dit heel goed en romantisch geschreven. Tussen de regels kenmerkt zich door korte hoofdstukken, afwisseling van dialogen en een prettige schrijfstijl. Verder zal menig lezer, zeker bij de proloog, tissues nodig hebben bij dit verhaal.

Tussen de regels is een romantisch verhaal vol emotie en groei, terugvinden van jezelf en vooral tegenstrijdige karakters. Een office romance waarbij je direct door wil naar het volgende deel. 4.5 sterren.