Toen ik je zag

Toen ik je zag – Isa Hoes
Uitgegeven door Artemis & Co
Genre: non-fictie

‘Een mooi en open verhaal dat inzicht geeft.’

Anthonie Kamerling, wie kent die naam niet… Isa Hoes vertelt in ‘Toen ik je zag’ over hun leven samen, carrière, ervaringen. Ze hadden een prachtige chemie samen, maar Anthonie vocht een steeds moeilijker gevecht met depressies.

‘Dit is de man voor wie ik viel, de man vol verrassingen. De man die alles net even anders doet. Die lak heeft aan conventies en the sky niet eens the limit vindt.’

De schrijfstijl van dit boek is heel persoonlijk en vol liefde en laat goed zien wat een bijzonder leven Isa en Anthonie samen hadden. Naarmate ik verder in het boek kwam herkende ik steeds dezelfde patronen. Wat moeilijk dat niemand Anthonie écht kon helpen.

Voor wie hen kent is dit een mooi verhaal. De tegenhanger van de schrijfstijl die zo open en persoonlijk is, is dat het geen literair hoogstandje is, ga dus ook niet met die verwachting lezen. Ook miste ik persoonlijk helaas een stukje diepgang van maar de kinderen toe en Anthonie zijn ziekte.
Het begin vond ik heel sterk en ook pijnlijk om te lezen. Ik heb genoten, maar dit boek is vooral voor mensen die interesse hebben in Isa en Anthonie.

‘Ik ga ons leven leven zoals jij dat ook zou hebben gedaan, zonder angst en met jouw blik door mijn ogen, al weet ik nog niet hoe.’