Toen ik dood was

Toen ik dood was – Loes den Hollander
Uitgegeven door de Crime Compagnie
Genre: Psychologische thriller

We lezen verschillende verhalen over de levens van drie vrouwen; Fanny, Maryan en Thaïs. In eerste instantie is het niet duidelijk wat deze met elkaar te maken hebben, maar langzaam komen er meer hints en overeenkomsten naar voren.

Maryan en Thaïs zitten in een soortgelijke situatie, hun mannen willen van hun scheiden. Alsof dit nog niet moeilijk genoeg is blijkt hier veel meer aan de hand te zijn. Ze leidde een dubbelleven en hadden diverse geheimen. Hoe past Fanny in deze situatie? Ze lijkt een goede vriendin maar haar verhaal roept veel vragen op en word later pas goed duidelijk.

‘Maar dat heeft allemaal niets met mij als persoon te maken. Dat gebeurde toen ik dood was.’

Dit verhaal speelt zich vrij rustig af, in het begin leren we de situaties waar iedereen in zit kennen en kreeg ik sympathie voor de karakters. Steeds meer vragen en hints komen naar boven en opgegeven moment wist ik al wel hoe het allemaal gebeurd was, maar toch bleef het boek spannend en wist ik niet hoe dit zou eindigen.

Een fijne psychologische thriller, hier een daar creepy, een prettig boek om te lezen.