The Destitute countess

The destitute countess – Astrid V.J.
Published by New wings press
Genre: fantasy, novelle

‘Een rijk verhaal, hoofdpersoon met sterke geest, vol belangrijke levenslessen.’

De boeken van Astrid V.J. zijn tot op heden alleen beschikbaar in het Engels. Ik probeer mijn reviews te vertalen maar mocht je de verhalen willen lezen, dan zijn deze dus Engels. Dit boek kan prima op zichzelf worden gelezen, maar is wel deel van een serie genaamd ‘The Wordmage’s tales’. Dit is een reeks novelles die horen bij de volledige serie ‘The apprentice storyteller’. Hierin vertellen de hoofdpersonen, Viola en Jo, verhalen die je terug kunt lezen in de Wordmage’s tales.

Jo en Viola zijn er weer klaar voor om mensen te verrijken met hun verhalen. Dit is Jo zijn eerste publieke optreden. Hij start te vertellen over Lady Mildred, die een enorme schuld heeft geërfd van haar vader, die pas is overleden. Ze dreigt alles te verliezen en leert op de harde manier wie haar aardig vond om haar geld en status en wie niet. Er volgt een strijd om vrijheid en doen wat juist is.


‘No one should have to work under duress. No one should ever be forced to live or speak or be a different way from what springs out of the eternal well of their heart.

Wederom een geweldig verhaal van Astrid V.J. Wat ik het fijnste vind aan haar verhalen is hoe rijkelijk de karakters zijn uitgewerkt en ontwikkelen, dit maakt dat ze echt aanvoelen en er makkelijk te relateren is aan karakters. Ook zitten er wederom veel belangrijke lessen in dit verhaal, iets dat ik enorm waardeer. De schrijfstijl is prachtig. Ondanks dat dit een novelle is, is er veel diepgang in het verhaal en de karakters en dit verhaal had mij dan ook volledig in zijn greep. Lady Mildred en Kayden zijn lieve, eerlijke personen. Mildred haar koppigheid, kracht en oprechte zorgzaamheid maakt haar makkelijk om van te houden. Een mooie toevoeging aan de kennis over het Haldriaanse rijk, waar al deze verhalen zich afspelen.