The artist and his muse

The artist and his muse – Astrid Vogel
Genre: fantasy

Momenteel is dit boek en de rest van de serie alleen Engels verkrijgbaar.

The artist and his muse is een van de novellas in de wordmage’s tales’ series. Dit zijn verhalen die verteld worden door de verhalenvertellers uit de Wishmaster series, hierin lees je over de verhalenvertellers zelf en hun reizen en avonturen. In de wordmage’s tales lees je dus de mooie verhalen die ze vertellen. Al deze boeken kunnen opzichzelfstaand worden gelezen, maar ik raad aan om ze allemaal te lezen. Dat voegt echt toe aan de leeservaring.

Jo, de leerling van de beroemde verhalenverteller Viola Alerion begint een verhaal te vertellen aan een groep kinderen, hij is de kunst van het vertellen nog aan het leren.

Kennen jullie het verhaal ‘The artist and his muse?’

Dit verhaal vertelt over een hertog, op zoek naar een nieuwe schilder. Hij lijkt onmogelijk tevreden te stellen en bedenkt een test om uit te vinden welke schilder er echt goed genoeg is. Voor een lange tijd slaagt er niemand, het lijkt onmogelijk. Totdat Othenio opduikt. Dankzij een mysterieuze vrouw weet hij het eerste deel van de test te halen. Het tweede deel is nog zwaarder en ontneemt hem al zijn levensenergie, tot ze elkaar weer tegenkomen. Diezelfde vrouw…

Othenio en de vrouw (Darla) hebben een bijzondere band. Ze redden elkaar en vinden in elkaar beide hun lot, hun doel. Toch blijkt er achter Darla veel meer schuil te gaan en een mysterie ontrafelt langzaam en roept nieuwe vragen op. Goed plot en veel detail voor de karakters, hun gevoelens en onderlinge band. Zoals Astrid dit steeds weer weet te doen creëert ze erg goed de sfeer en omgeving van het verhaal en zijn de karakters goed uitgedacht. Ik heb genoten, op naar de volgende!