Spontaan Genezen

Spontaan genezen – Dr. Jeffrey Rediger
Uitgegeven door AnkhHermes
Genre: Spiritualiteit

Een leerzaam, informatief boek over genezing en het veranderen van jouw eigen autonomie.

“Zelfs wonderen hebben verklaringen, we hebben ze alleen nog niet gevonden”.

Een kleurrijke, dynamische cover. Bij beter kijken zie ik vormen in de stralen en ben benieuwd waar de cover voor staat. Voorin het boek staat dat Dr. Jeffrey Rediger dit boek opdraagt aan Rachael Ann Donalds “een schitterende bron van kleur in mijn leven”, het voelt alsof de cover hierop is uitgekozen.

In de inleiding wordt er een voorbeeld besproken van de spontane remissie die iemand meemaakte, een heftig en bizar verhaal dat direct mijn aandacht en nieuwsgierigheid aanwakkerde.

Dit boek is gevuld met interessante weetjes, feiten en voorbeelden van mensen hun eigen ervaringen. Tijdens het lezen is zeer duidelijk dat er veel research aan dit boek is vooraf gegaan. Voordat ik dit boek ging lezen verwachtte ik een meer spirituele benadering en was benieuwd welke inzichten dit boek mij zou bieden.

De inhoud bleek echter veel meer feitelijk dan ik verwacht had, de voorbeelden en informatie vond ik prettig en maken het inleven en begrijpen makkelijker. Onderwerpen als loslaten, anders omgaan met relaties, diverse manieren om te leren naar ons binnenste te kijken en acceptatie van de eigen ziekte komen aan bod als belangrijk in de weg naar zelfontwikkeling en zelfontdekking. Hoewel er vele handvaten worden gegeven en overeenkomsten zijn in de verschillende wegen naar mensen hun herstel, is er echt niet één manier. Dit is ook waarom dit boek zo veel informatie bevat en waarom ik denk dat het goed kan zijn om dit boek in stukken te lezen, of er in ieder geval de tijd voor te nemen. Hierdoor kun je de laten bezinken wat je gelezen hebt.

Zelf vond ik dat in ieder geval een prettige aanpak. Het boek heeft veel te bieden en ik heb hier interessante wijsheden en informatie uitgehaald. Ik vond het leuk en leerzaam om te lezen, maar moest de stof laten bezinken.

Er zijn in deze tijd zo veel mensen die te kampen hebben met diverse chronische aandoeningen, dat ik zeker kan aanraden dit boek op te pakken en er jouw eigen lering uit te trekken.