Son of Rosemary

Son of Rosemary – Ira Levin
Uitgegeven door Pegasus Books
Genre: Horror

Dit boek is het vervolg op Rosemary’s baby, een van de top horror boeken van de jaren 60. Het had een open einde en gaat verder in Son of Rosemary.

Bij het starten van dit verhaal heb je een tijdsprong gemaakt. Het is opeens 1999 en Rosemary heeft 27 jaar in coma gelegen. Er is veel veranderd in de wereld en Andy is al 33 jaar. Een volwassen man die blijkbaar aanbeden wordt als een soort god op aarde die alle mensen herenigd… Wat is hier gaande?

De start van dit boek roept een heleboel vragen op. Sommigen worden vrij snel beantwoord, maar voor de rest van je vragen zul je geduld moeten hebben. Rosemary went aan de veranderingen in de wereld, helpt de mensen te herenigen en vind haar draai. Toch klopt er iets niet en ze krijgt steeds meer twijfels aan Andy. Wat zich uiteindelijk ontplooit had zij echter nooit verwacht.

Persoonlijk las ik dit boek met veel enthousiasme, maar was ik in het midden het horrorgevoel kwijt en verloor het voor mij de spanning. Wellicht ook omdat dit al een vrij oud verhaal is. Ondanks dit een interessant plot. Een leuke klassieker. Ik was niet helaas ook niet tevreden over het einde.