Sneeuwwitje moet sterven

Sneeuwwitje moet sterven – Nele Neuhaus
Uitgegeven door Volt
Genre: thriller

Een gecompliceerde thriller die de lezer meeneemt in een maalstroom van gebeurtenissen.

Tobias Satorius, die tien jaar vastgezeten heeft voor een dubbele moord komt vrij en keert terug naar het dorp waar hij vandaan komt. Kort hierna wordt er een vrouw van een brug geduwd en vervolgens wordt er opnieuw een meisje vermist. Het ene na het andere misdrijf vindt plaats en de dorpelingen zijn boos over Tobias zijn terugkomst.

In dit verhaal is een mooie balans tussen thriller en roman en word je continue op het verkeerde been gezet. Naast de hoofdrolspeler Tobias Satorius volgt je in dit boek de verhaallijnen van de recherche, die het zwaar te voorduren hebben met deze puzzel die lang opgelost leek te zijn. Niks is wat het leek te zijn en de zaak wordt opnieuw geopend.

De personages zijn door Neuhaus goed omschreven, er is duidelijk rekening gehouden met onderlinge relaties en karakter. De spanning in dit verhaal is goed opgebouwd. Houd je aandacht erbij, want er zijn redelijk veel personages in de diverse verhaallijnen en ieder heeft onderling weer zijn of haar eigenaardigheden. De ontknoping zag ik tot op het laatste moment niet aankomen.
Een goed boek dat ik niet snel zal vergeten.

Ook lezen? Door bij Bazarow te kopen steun je de makers en boekhandel.