Sintel en as

Sintel en as – Mara Li
Uitgegeven door Dutch Venture Publishing
Genre: Young adult

Mara Li schijft onder andere young adult fantasy en heeft al meerdere verhalen geschreven. Sintel en as is haar nieuwste boek. Hoewel ik sommige covers herken ben ik nog niet bekend met haar werk. De cover straalt hardheid maar ook schoonheid uit, ik vind het in ieder geval mooi om te zien.

As is een ruige plek om te leven. De Ká kan dan ook een tiran zijn, maar dat moet wel in deze harde wereld. Sintel, dochter van de heersende Ká heeft krachten waarvan gezegd wordt dat ze een teken van Vuurmoeder zijn. Dit wordt zowel een zegen als vloek genoemd. Niet iedereen is het met de Ká eens. Er volgt verzet en moord en Sintel wordt het land door opgejaagd, zij is een belangrijke speler in dit spel. Wie kan ze vertrouwen? Hoe krijgt ze haar koninkrijk terug?

‘Lava stroomt door haar aderen zoals Vuurmoeders rivieren het donkere land doorstromen.’

Aan het begin van dit boek had ik een beetje moeite met inkomen. Dit kwam vooral doordat het voor mij even duurde voordat de stukjes informatie op zijn plek vielen en logisch werden. De stukken waar Sintel zich ontwikkelt, vlucht en opgejaagd wordt vond ik interessant en trokken mijn aandacht. Toch was dit verder niet helemaal mijn boek en kon ik niet lekker in de wereld komen. Sintel zelf is een bijzonder karakter, de mensen om haar heen zijn eveneens goed neergezet. De wereld heeft unieke kenmerken. Het verhaal is ruig en duister, aspecten die ik normaal zeker wel interessant vind. Het verhaal leest gemakkelijk weg en voelt helemaal als young adult. Het einde zorgt ervoor dat je benieuwd bent naar meer en verder wil lezen. Kortom, wellicht is het wel helemaal jouw verhaal.