Silvana’s trial

Silvana’s trial – Astrid V.J.
Uitgegeven door New wings press
Genre: Fantasy, Novelle

‘Wederom een geweldig verhaal met belangrijke lessen en goed uitgewerkte karakters’.

De boeken van Astrid V.J. zijn tot op heden alleen beschikbaar in het Engels. Ik probeer mijn reviews te vertalen maar mocht je de verhalen willen lezen, dan zijn deze dus Engels. Dit boek kan prima op zichzelf worden gelezen, maar is wel deel van een serie genaamd ‘The Wordmage’s tales’. Dit is een reeks novelles die horen bij de volledige serie ‘The apprentice storyteller’. Hierin vertellen de hoofdpersonen, Viola en Jo, verhalen die je terug kunt lezen in de Wordmage’s tales.

Silvana is de kroonprinses van Oruna. De Haldriaanse prins, prins Huneddzach, is haar gezworen vijand. Zijn positie is hoger dan die van haar, wanneer hij wil dat Silvana hem vergezeld door haar natie kan ze niet weigeren. Ze kan niet onder deze nachtmerrie uitkomen, ze wil tenslotte ook haar volk beschermen.  Haar vader heeft echter belangrijk advies, over mensen een tweede kans geven.

‘It is unintentional pain that causes the most harm’.

Ik heb genoten van dit verhaal. Wat het extra gaaf maakte om te lezen is dat het doorloopt vanuit andere verhalen. Het is leuk om dit aan elkaar te knopen en te leren over het Haldriaanse rijk en haar geschiedenis, voor ik het tweede deel kan lezen van ‘The apprentice storyteller’.
Silvana’s trial bevat belangrijke lessen en thema’s zoals agressie, wraak en haat. Maar ook liefde, vergeving en kracht. Silvana is koppig en vurig maar is ook erg goed in het maken van de juiste beslissingen voor haar volk.