Rosemary’s baby

Rosemary’s baby – Ira Levin
Uitgegeven door Little, Brown Book Group
Genre: Horror

Alles lijkt voorspoedig en Rosemary is gelukkig. Tot ze beseft dat ze middenin een huiveringwekkende situatie zit.

Rosemary en Guy zijn een gelukkig pasgetrouwd stel. Ze willen net intrekken in hun nieuwe appartement als er een appartement vrijkomt in ‘The Bramford’. Dit luxe appartement willen ze toch graag bekijken en als ze op slag verliefd zijn weten ze onder hun huidige appartement uit te komen en trekken in in the Bramford. Hun goede vriend Hutch waarschuwt voor hekserij, kannibalisme en andere rare verhalen over de woning maar het klinkt als bijgeloof.

In the Bramford gebeuren vreemde dingen, maar verder lijkt alles normaal. Al vrij snel is Rosemary zwanger en kan haar geluk niet op. Haar zwangerschap verloopt echter niet zoals gepland en er gebeuren steeds meer vreemde dingen. Haar vertrouwen iedereen om haar heen neemt langzaam af. Is ze gek aan het worden?

Alle vreemde gebeurtenissen vallen op zijn plek. Rosemary is wakker! Ze heeft door wat er gebeurt en probeert te vluchten. Maar het is al te laat, veel te laat. Deze griezelige werkelijkheid is niet meer terug te draaien.

Rosemary’s baby was in de jaren 60 een van de top horror boeken. Het boek is tevens verfilmd en dertig jaar later is het tweede deel uitgekomen, genaamd Rosemary’s zoon. Ook het tweede deel zal ik later lezen en mijn bevindingen delen met jullie.