Review tijd!

💚
𝓞𝓹 𝓱𝓮𝓽 𝓻𝓪𝓷𝓭𝓳𝓮 𝓿𝓪𝓷 𝓰𝓮𝓵𝓾𝓴 – 𝓓𝓲𝓿𝓮𝓻𝓼𝓮 𝓐𝓾𝓽𝓮𝓾𝓻𝓼
Uitgegeven door Books and Butterflies

Vijf korte verhalen die op verschillende manieren te maken hebben met geluk, onverwachts, ontroerend, dromerig. Bedankt uitgeverij Books & Butterflies voor dit exemplaar, ik heb weer genoten!

– Bruidsboeket van scherven – Anne May
Begint heftig. Dit verhaal laat zien hoe geluk ook in moeilijke momenten schuilt en juist dan erg belangrijk is. Nieuw leven, doorgeven van jouw boodschap, ontroering. Wat een mooi verhaal.

– Op het randje van geluk – Alex Peeters
Levenslange vriendschap met een gouden randje. Toch dreigt deze gevaar te lopen door onverwachte gevoelens. Het thema seksuele geaardheid komt aan bod en hier wordt mooi mee omgegaan. Romantisch geluk en toch zeker een gouden randje.

– Alleen samen – Cecile Koops
Tegenstanders of zielsverwanten? Dit verhaal laat zien hoe geluk uit onverwachtse hoeken kan komen, zielsverwanten wellicht toch bestaan en iemand niet altijd is wat het lijkt.

– Bloesems & Bagels – Ellen Ooms
Sofie maakt bloemenkunst, die steeds populairder wordt. Haar talent wordt erkent en voor een festival gaat ze naar de andere kant van de wereld. Na bizarre wendingen en een bijzonder verwantschap besluit ze haar leven om te gooien en daar te blijven. ‘Soms bevind je je op het randje en kun je niets anders doen dan springen.’

– Zijn stille wens – Corina Dekker
Dave en Tom waren goede vrienden die samen diensttijd hebben gehad in Afghanistan. Dave heeft zelfmoord gepleegd en laat een vrouw en kind achter. Tom staat heel dichtbij zijn achtergebleven vrouw en kind die nog veel meer te voortduren krijgen. Ondanks alle tegenslagen vinden ze toch allemaal geluk.

Geluk is een terugkerend thema in deze verhalen, toch is dit per verhaal heel anders verwerkt. De verschillende vriendschappen, moeilijke tijden, liefdes en ontroeringen zijn heerlijk om te lezen. Echt kortverhalen waar je van opfleurt. Zeker een aanrader om lekker bij weg te dromen, dat deed ik in ieder geval wel.

Meer over deze auteurs, bekijk hun instagram accounts:
@anne_van_meij_anne_may
@alexs_books_and_socks
@cecile.koops
@ellebelle.books
@corinadekkerschrijft