Recensie!

💚
Naiya’s Wish – Astrid V.J. Thank you for this review copy!
Uitgegeven door Enchanted Quill press
Hervertelling van het sprookje ‘De waternimf in de vijver’ van de gebroeders Grimm

De basis van een Grimm sprookje in een nieuwe, volledig andere magische wereld.
De molenaar en zijn vrouw zijn gelukkig en verwachten een kind. Echter, de molenaar is bang zijn gezin niet te kunnen onderhouden en kan het niet meer aan. Op zijn diepste punt verschijnt er iets uit het water. De waternimf van de vijver.

‘What would you give me if I helped you overcome these troubles?’

Naiya, de waternimf heeft veel waardering voor de mensen. Ze heeft magie maar nieuw leven creëren dat kan ze niet. Er ontstaat een pact, ze zal zorgen dat ze molen weer goed verdient en aanloop heeft. En er zal goed voor het kind gezorgd worden. Bij haar zal het kind aan niks ontbreken, zelf zal ze dan eindelijk een eigen kind hebben.

Het kind, Philip, word geboren en Naiya houdt haar belofte. De molenaar en zijn vrouw zijn het echter niet eens. Een moeder geeft niet zomaar haar kind op. Alle magische krachten die de mensen hebben worden gebruikt om Philip veilig te houden. Er speelt echter veel meer dan iedereen doorheeft. Een pact is erg belangrijk, de balans raakt zoek en magie raakt verwikkeld in andere magie… Is het te laat om dit op te lossen? Is Philip te redden, is de stad nog te redden?
De sfeer en omgeving in dit verhaal zijn uitgebreid beschreven. Karakters hebben allemaal hun zwaktes en bijzonderheden. De schrijfstijl van deze auteur vergt concentratie, het is erg slim en indrukwekkend geschreven. Mij spreekt dit erg aan. De verhaallijnen van het originele sprookje zijn duidelijk terug te herkennen zelfs in het nieuwe jasje.

Als je van sprookjes houdt raad ik je zeker aan dit te lezen. Later verschijnt er nog een deel van dit verhaal, net als dat de gebroeders Grimm dit verhaal vervolgden.
#sprookje