Rebel

Rebel – Julie Kagawa
Uitgegeven door HarperCollins Young Adult
Genre: Young adult, Fantasy

Rebel is deel twee in de Talon saga van Julie Kagawa, een vijfdelige young adult fantasy serie over de draken van Talon. De cover is wederom prachtig en dit keer zelfs reliëf, een leuke aanvulling.

Het begin van dit boek herinnert je weer even aan de gebeurtenissen van boek één. Nu Ember de waarheid weet over Talon zal zij zeker niet terugkeren en is vastberaden om te helpen andere jonge draken daar weg te halen en Talon te stoppen. Niets gaat echter zonder problemen en zowel Talon als St-Joris zitten de rebellen op de hielen.

Garret is echter meegenomen door de orde van St-Joris en wordt beschuldigd van hoog verraad. Eigenwijs als Ember is wil ze hem redden, ondanks dit onmogelijk lijkt en iedereen in gevaar brengt. Rebel is een en al actie, drama, romantiek en spanning.

Net als Pupil leest dit boek gemakkelijk weg. Het zit vol plottwists en hoewel deze vaak voorspelbaar zijn blijft het verhaal toch interessant. Dit wordt versterkt door de wisseling van perspectief waardoor je het perspectief van diverse karakters meekrijgt.

Dit boek las prettig weg en ik ga dan ook door naar deel drie: Jager.