Puur elkaar grootbrengen

Puur elkaar grootbrengen – Jolijn Hendriks
Uitgegeven door AnkhHermes
Genre: Psychologie

‘Puur elkaar grootbrengen’ is het derde boek van Jolijn Hendriks. Hierin geeft ze mee hoe belangrijk het is om écht tijd voor elkaar te maken en met een open houding naar elkaar te kijken, van elkaar te leren.

De cover van dit boek oogt rustig en doet mij een beetje denken aan de schepping van Adam van Michelangelo, wellicht was dit intentioneel en is er een link tussen het boek en het goddelijke in de mens en herwaardering van de mens.

Jolijn Hendriks vertelt hoe wij meer tijd met elkaar kunnen doorbrengen en hoe belangrijk dit is. Dat we meer van elkaar kunnen leren als we een open houding aannemen en meer tijd nemen. Juist nu iedereen veel druk ervaart is dit erg belangrijk. Dit brengt zij op een toegankelijke en fijne manier. Er staan ook veel vragen in om jezelf te stellen en concrete oefeningen. Onderwerpen worden verduidelijkt met praktijkvoorbeelden. Dit alles maakt het boek erg goed toepasbaar. Er wordt gesproken over ‘het kind van je aandacht’. Dit hoeft dus niet een eigen kind te zijn, wellicht ken je een kind waar je aan moet denken over werk je bijvoorbeeld met kinderen, ook dan is dit boek een aanrader.

Ik heb veel geleerd van dit boek en denk dat zeker nu, dit een belangrijk onderwerp is. De laatste jaren staan kinderen en volwassenen steeds meer onder druk. Zelf richtte ik mij op het kind van mijn aandacht en mij, ik herken dat wij beide stress ervaren en klachten hebben. Dit boek en de oefeningen zijn goed in te zetten. Zeker een aanrader!