Pupil

Pupil – Julie Kagawa
Uitgegeven door HarperCollins Young Adult
Genre: Young adult, Fantasy

Ember en Dante zijn jongeren die voor de zomer verblijven bij hun oom en tante. Hier zijn ze om te leren over mensen. Ze zijn namelijk niet zomaar jongeren, ze zijn draken. Deze kunnen in mensenvorm veranderen en leren op te gaan in de maatschappij, totdat ze horen welk beroep ze krijgen binnen de organisatie Talon.

Ember en Dante hebben echter iets speciaals, ze zijn een tweeling. Draken worden normaal alleen geplaatst maar Ember en Dante mochten samenblijven. Ze worden getraind en daarnaast maken ze vrienden en genieten van hun vrijheid. Vooral Ember is gek op haar vrijheid en raakt onder andere verliefd. Ook leert ze een rebel kennen, ook een draak die zijn rug heeft gekeerd tegen Talon. Haar loyaliteit wankelt steeds meer. Zal ze trouw blijven aan Talon, of aan haar vrijheid?

De boeken van Julie Kagawa en het genre young adult zijn nieuw voor mij. Het boek leest gemakkelijk weg en heeft hele heldere verhaallijnen, Ik snap inmiddels precies wat young adult inhoud. Zo voelt dit boek namelijk ook echt. Ember is de hoofdpersoon, maar ik vond het prettig dat er ook veel vanuit andere karakters geschreven wordt.

Dit boek combineert fantasy met de realiteit van het mensenleven van een tiener dat op zijn kop komt te staan. Een heerlijk boek als young adult jouw interesse heeft. Gezien dit boek goed beviel ga ik de serie uitlezen.