Pumpkin spice latte, with love

Pumpkin spice latte, with love – Sofie Broeckx
Uitgegeven door Books & butterflies
Genre: feelgood

‘Een lekkere feelgood met romance, humor en actuele problemen.’
De cover sprak mij direct aan. Dit wil je toch lezen, met een kopje koffie op de bank?

Alex en Ben studeren beide rechten en zijn goed bevriend geraakt. Inmiddels zitten zij in hun laatste jaar dat door covid niet het feestjaar is dat zij voor ogen hadden. Ben wil eigenlijk helemaal geen advocaat worden. Het laatste jaar is wat laat om hier nog wat aan te doen en dit is niet zijn grootste probleem. Alex moet zijn plannen omgooien en heeft tevens nog geen vrede met zijn verleden.

Als alles anders loopt dan gepland en de jongens hard hun best doen om hun studie nog te halen, hebben zij in ieder geval elkaar nog. Een verhaal met als grote thema’s onder andere familie, liefde en trauma

Dit verhaal las ik zo weg, ik zat er helemaal in. Echter halverwege was er een punt waar het voor mij voelde alsof het verhaal voorbij was. Toch was er nog een half boek, ik kon mij op dat punt niet voorstellen wat er verder nog te vertellen viel, het leek klaar. Een tijdje voelde het niet alsof er meer ging gebeuren, toch wilde ik doorlezen. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan, want op gegeven moment laaide het verhaal weer op en de rest van het boek verraste mij positief.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Ben. Je leert Ben en Alex erg goed kennen, er diepgang in hun personages en interactie. Het verhaal is realistisch en actueel, bijvoorbeeld gezien de corona die opspeelt en regels die veranderen hierdoor. LGBTQI+ is ook een thema, maar word niet benadrukt en is gewoon aanwezig, dat is prettig.