Psychologie van een gebroken hart

Psychologie van een gebroken hart – Akke-Jeanne Klerk
Uitgegeven door AnkhHermes
Genre: Psychologie

Over de intense pijn van verlies, hoop en kans op persoonlijke groei waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Dit boek begint met een inhoudsopgave, dat maakt dat ik mij vast kon voorbereiden op de onderwerpen die aan bod komen in dit boek. Hierna volgt een voorwoord van de schrijfster die prachtig de toon zet voor de sfeer van dit boek en mee al meenam in het onderwerp en het belang hiervan aangeeft.

Bij de term gebroken hart denken we wellicht snel aan een liefdesrelatie. Een gebroken hart komt in veel meer situaties voor, bijvoorbeeld bij verlies van iemand waar we aan gehecht zijn of het loslaten van een verlangen of omgeving. Akke-Jeanne Klerk leert ons in dit boek dat iedereen wel eens de intense pijn van een gebroken hart ervaart en hoe hiermee om te gaan.

Er worden voorbeelden gegeven van coaching sessies, mensen hun eigen ervaringen en welke stappen en inzichten hielpen om de pijn te verwerken en persoonlijke transformatie te bereiken. De concrete voorbeelden en de stappen die hier gezet zijn maken inleven en begrijpen van deze informatie heel makkelijk. De beschreven coaching sessies gaan over verschillende hulpvragen, er is grote kans dat je jezelf in een of meerdere van deze situaties herkent. Ook staan aan het einde van elk hoofdstuk praktische stappen voor het omgaan met de situatie en persoonlijke groei.

Psychologie van een gebroken hart bracht mij meer dan ik van tevoren verwacht had. De manier waarop dit boek geschreven is maakt de stof grijpbaar, praktisch en makkelijk zelf in te zetten. Er zijn dan ook inzichten uit dit boek die ik zelf zal gaan toepassen en ik denk dat er vele mensen gebaat zijn bij het lezen van dit boek. Iedereen krijgt namelijk te maken met een gebroken hart en hiermee omgaan is nu eenmaal erg lastig. Worstel jij hier ook wel eens mee? Dan raad ik dit boek zeker aan.

Persoonlijke groei en hoop na intense pijn