Ondine

Ondine – Arby Valentine
Uitgegeven door Cauldron Books

Genre: New adult, romance

Ondine is het new adult debuut van Arby Valentine, ik was erg benieuwd naar dit boek en heb daarom een pre-order exemplaar. Dit was een nieuw concept voor mij om te lezen, maar viel zeker niet tegen.

Dit verhaal is een queer hervertelling van the little mermaid, in een modern jasje. Niko werkt als fotograaf en onderzoekt een milieuschandaal, zijn collega strijkt de eer op en de gemoederen lopen hoog op. Hij komt op Texel terecht en naast beelden vergaren voor zijn werk gebeurt er daar iets heel bijzonders, hij vindt een drenkeling waarmee hij direct een bijzondere band voelt. Alles wijst erop dat dit voorbestemd is, toch klopt er iets niet. Hij is knap, mysterieus en lijkt Niko haarfijn aan te voelen, maar er is meer gaande.

Romantische feelgood wisselt zich af met vurige momenten, bijzondere vriendschap en een sprookjesachtige sfeer. Tussen het wegdromen door stipt het verhaal belangrijke thema’s aan zoals onder andere milieuvervuiling, identiteit, seksualiteit, vertrouwen en eigenwaarde. Dit zijn belangrijke thema’s, zeker in de huidige tijd. Het boek laat de lezer hierbij stilstaan. Tevens wordt er een goede kijk gegeven in omgaan met deze thema’s en zijn de karakters, hun emoties en hun essentie goed omschreven.

Leest heel makkelijk weg en past eigenlijk niet in mijn straatje, maar ik raad dit boek zeker aan.