On(der)wijs druk

On(der)wijs druk – Eveline Heijnen
Uitgegeven door Books & Butterflies
Genre: feelgood

‘Een mooi en belangrijk verhaal dat soms intens is, waar je enorm mee meeleeft.’

Tessa is docent wiskunde en mentor. Ze loopt veel achter de feiten aan maar haar nieuwe collega heeft dit probleem helemaal niet. Is de werkdruk echt zo hoog, of ziet ze dingen anders?
Ze is veel minder gemotiveerd dan de afgelopen jaren, altijd moe en vrijwel altijd aan het werk. Als ze klaar is heeft ze namelijk alsnog mailtjes van ouders en vragen van collega’s.

In dit verhaal leef je enorm met Tessa mee. Haar binnenwereld is goed omschreven. Zelf heb ik ooit een burn-out gehad en dit verhaal kwam erg dichtbij. Het is zo herkenbaar, zo kloppend geschreven dat het onmogelijk is om niet met Tessa mee te leven. Tessa is koppig en perfectionistisch. We kennen (of zijn) allemaal wel een soort Tessa, wellicht kunnen we dan van dit verhaal wat leren.

Van een van haar collega’s (die ze bijna allemaal vervelend vindt en haar gewoon met rust moeten laten) krijgt ze ongevraagd advies en toch wel veel hulp, omdat hij koppig blijft aanhouden. Een belangrijk onderwerp, leuk om te lezen maar ook nuttig. Soms intens, een mooi en belangrijk verhaal.