Omdat ik altijd al de jouwe was

Omdat ik altijd al de jouwe was – Emma Anna
Uitgegeven door Emmabooks

Romance

‘Wederom een heerlijk verhaal. Age-gap die belangrijke thema’s aan bod brengt.’

Marly heeft sinds kort een baantje waarvan ze haar huur kan betalen. Kelvin hielp haar aan deze baan en vind dat daar wel iets tegenover mag staan. Uiteindelijk moet ze naar de gynaecoloog.
Robin heeft direct door dat Marly een zwaar leventje heeft en wil haar helpen. Als ze elkaar later tegenkomen komt hij natuurlijk alleen maar verkeerd over, toch blijft Marly in zijn hoofd spoken en is hij met haar éxtra begaan.

‘Ik heb de andere kant van de wereld gezien, en ik zal voor altijd in de zon blijven staan. Naast jou.’

Robin en Marly, wat een heerlijke karakters. Ik kon niet anders dan vanaf het begin al meeleven met Marly. Wat een stoere, sterke en lieve meid. Ze kan soms wel wat pittig reageren, gezien haar verleden. Robin, wat een lieverd! Ik hoop dat er nog mensen zoals hij zijn in de wereld. De goedheid zelve, onzeker en overdenkt soms dingen te veel. Gedurende het verhaal groeit Marly enorm, en terecht want zij heeft zoveel potentie. Soms was de band van Marly en Robin wennen of even vreemd maar toch is het zó geschreven dat dit nieuwe inzichten geeft en niet storend is. Ohja, jeetje wat zijn die twee soms cheesy! Het past echter wel bij ze.

Naast de warme gevoelens en blijdschap die dit boek oproept, en soms misschien ongeloof, brengt het belangrijke thema’s met zich mee. Intimiteit, warm thuis, rouwverwerking en vriendschap komen allen naar voren. Met als tropes onder andere age-gap en quardian romance.

Gezien er een age-gap in dit verhaal zit zijn er duidelijke trigger warnings aan het begin. Emma Anna denkt altijd enorm mee met haar lezers en dat vind ik heel fijn. Dit boek is wederom vlot geschreven en leest prettig weg. Ik kon goed meeleven met de karakters. Het begin van het boek trok mij direct en was grappig en gek. Dit vond ik al direct een goed teken. Dit goede gevoel bleef mij het gehele boek bij.

Het enige wat telt in jouw eigen leven zijn jouw eigen gevoelens en levensvisies, Robin.