Olifantenmeisje

Olifantenmeisje – Ellen Marie Wiseman
Uitgegeven door Kokboekencentrum Fictie
Genre: Historische romans

Tien jaar oud en nog nooit buiten haar eigen kamer geweest… In de tijd waarin dit verhaal zich afspeelt werden mensen met uiterlijke afwijkingen nog beschouwd als gedrochten en waren deze schaamtelijk.

Zo ook Lilly, de hoofdpersoon in het verhaal olifantenmeisje. Het is 1931 als Lily op tienjarige leeftijd voor het eerst naar buiten mag. Er is een verrassing voor haar, maar Lily weet niet of ze dit wel leuk zal vinden. Later pas snapt ze dat ze nooit meer thuis zal komen, ze wordt namelijk aan het circus verkocht. In haar jaren hier zijn naast moeilijke en pijnlijke momenten ook prachtige momenten beschreven over haar band met de dieren.

‘Het olifantenmeisje’ neemt je mee in de ervaringen van Lily en hoe vreemd de wereld voor haar was door haar opsluiting. Haar verhaal loopt nog jaren verder. Dit boek heeft ook een tweede tijdlijn, waarvan pas veel later het kwartje zal vallen.

Een ontroerend en uniek verhaal. Ik raad zeker aan dit verhaal te lezen. Mijn exemplaar van dit boek heb ik dan ook doorgegeven en zeer lovende reacties gehad. Dit is voor mij een van de beste boeken die ik las in 2020.

De boeken van Ellen-Marie Wiseman zijn vertaalt in wel 20 talen, ze heeft meer historische verhalen geschreven. Meer informatie op: ellenmariewiseman.com