Nieuwe recensie! Bedankt Phoenix Books , ik heb genoten!

๐Ÿ’šNieuwe recensie! ๐Ÿ’š Bedankt Phoenix Books , ik heb genoten!

๐—ง๐—ต๐—ฒ ๐—ก๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐˜† โ€“ ๐—•๐—ถ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ ๐—ฉ๐—ฎ๐—ป๐—น๐—ฎ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป
๐—จ๐—ถ๐˜๐—ด๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฃ๐—ต๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐—ถ๐˜… ๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—ธ๐˜€

Kathinka Bicho, toen ze zeven jaar was al slimmer dan al haar zeven oudere broers. Sommigen vinden haar tรฉ slim. Ze hoort nergens bij en word op school niet uitgedaagd. Er is een speciale school voor de allerslimsten, maar helaas is dit heel duur en de Bichoโ€™s hebben weinig geld.

Het drong tot haar door hoe mooi die spreuk is โ€˜โ€˜de moeite waardโ€™. Iets is pas wat waard als het je moeite heeft gekost.โ€™

Het boek begint met het verhaal over hoe Kathinka tรณch naar deze school mag, The Nerd Academy. Dit stuk geeft een heerlijk warm gevoel bij het lezen en leert je meer over Kathinka en de banden met haar omgeving en hoe deze haar zien. Daarna begint het avontuur pas echt.

Ze blijft een heel schooljaar weg van huis en op deze nieuwe school werkt alles anders. Veel themaโ€™s zullen herkenbaar zijn zoals boze en strenge leraren, de lieve leraren die stiekem helpen, stoere leerlingen die de klas op stelten zetten en natuurlijk dรฉ pestkop. Veel in het boek is bekend voor het naar (een nieuwe) school gaan. Toch zijn er ook hele bijzondere dingen gaande op deze school en zitten er spannende en avontuurlijke stukken in.

De schrijfstijl van Bieke Vanlaeken is makkelijk te volgen, beschrijft goed onderlinge banden en de beleving van dit boek sluit naadloos aan bij haar doelgroep. Een feest van herkenning maar toch afgewisseld met mysterie, spanning en humor. Ik ging op in de karakters en vloog door dit boek heen.

Aangeraden leeftijd: jeugd, 12+ Zeker ook leuk voor ouder.
Enkele themaโ€™s die aan bod komen: armoede, vriendschap, loslaten, pesten