Nieuwe Recensie!

πŸ’š

Solovlucht – Aloka Liefrink
Uitgegeven door Uitgeverij Hamley Books
Genre: misdaadroman, spannend

Solovlucht omschrijft het leven van Savarana, vondeling uit zuid-afrika die gered is en geadopteerd door Nederlandse mensen. Ze heeft een goede band met haar vader, waar ze veel bij vandaan wordt gehouden in haar jeugd. Ze krijgt een broertje die ook geadopteerd is, genaamd Jafar. Ze snappen elkaar en zijn vrij hecht. Hun moeder daarentegen maakt hun het leven zuur. Hoe kunnen dit soort mensen door de adoptiescreening komen? Hoe kon dit gebeuren…

Hun heftige jeugd laat zijn sporen na, als ze eindelijk verlost denken te zijn en herenigd met hun vader is de ellende nog niet over. Savarana leeft met haar stiefmoeder en word haast gehersenspoeld en geΓ―soleerd Haar hele verleden maakt Savarana kwetsbaar en beΓ―nvloedbaar.
Hierdoor is zij een doelwit voor partnergeweld en nare spelletjes.

β€˜π‡πžπ­ 𝐝𝐞𝐞𝐝 𝐩𝐒𝐣𝐧. π–πšπ¬ 𝐝𝐒𝐭 𝐯𝐨π₯𝐰𝐚𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐰𝐨𝐫𝐝𝐞𝐧, 𝐯𝐫𝐨𝐞𝐠 𝐒𝐀 𝐦𝐞 𝐚𝐟.’

Dit is helaas een pijnlijke waarheid voor vele mensen, het boek laat je nadenken over intra familiaal geweld. De manier waarop het geschreven is en de gebeurtenissen tussen Savarana en de mensen in haar leven wekte meermaals gevoelens van afgrijzen en irritatie bij mij op. Goed geschreven dus, en zeker iets dat ik meeneem. Het gehele verhaal sta je hier, net als in het echt meestal het geval is, machteloos tijdens Savarana haar pijn en vernederingen. Een pakkend verhaal dat continue spannend blijft en tegelijkertijd een eyeopener om stil te staan bij huiselijk geweld.

Solovlucht is een misdaadroman die naar mijns inziens leest als een psychologische roman. Spellen met het hoofd, van subtiel naar erger. Worden deze nare relaties Savarana haar einde?

Aloka Liefrink heeft al diverse romans geschreven. Sommige elementen uit dit boek zijn vergelijkbaar met haar eigen verhaal, waarvan ik zeker aanraad het te lezen.

Aloka Liefrink:

Aloka Liefrink, schrijfster

#recensie