Nieuwe recensie!

💚

Leaves of remedy – Claudia Boon
Uitgegeven door owl book publishing
Het origineel van dit verhaal is Nederlands en heet ‘Helende bladeren’, ik las de Engelse vertaling.

‘Een verfrissend en creatief fantasy avontuur in een wereld van draken’

Eilika lijkt een gewoon meisje uit een boerendorp, maar toch is ze anders dan de anderen. Ze houdt niet van de meisjesachtige dingen en wil later ook geen huisvrouw worden. Eilika snakt naar avontuur en heeft het gevoel niet gemaakt te zijn voor het leven dat haar ouders voor haar in gedachten hebben, dus doet ze een wens naar de draken goden.

Enkele dagen later vlucht ze weg van haar vernietigde dorp samen met een draken ei en haar beste vriend Harmen. Ze zijn de enige overlevenden. Wat een begin voor een avontuur.

Er zijn vele mensen om te ontmoeten en dingen om over de wereld te leren. Eilika en Harmen ontmoeten anderen en vormen een reisgezelschap. Al snel is besloten dat het draken ei uit moet komen. Gedurende het verhaal leren we steeds meer over hoe belangrijk dit ei is voor de toekomst van deze wereld. Om het ei te laten uitkomen moet de groep op zoek naar runes van alle vier de elementen, die erg moeilijk te vinden zijn en beschermd door gevaren en uitdagingen. Alsof dit niet lastig genoeg is heeft iedereen zijn eigen verhaal, last om te dragen en motieven om mee te reizen.

‘You have to grow a lot before you can save the world, Nexus’

🔹Lees de rest van mijn recensie op boektuin.nl/recensies – link in bio