Nieuwe recensie!

πŸ’š
Hij die niet bestaat – Valentijn Ringelberg
Uitgegeven door HamleyBooks Uitgevers

Wat fijn om eindelijk de waarheid te weten, dit geeft echt een β€˜zie je wel!’ gevoel.

Dit is omdat ik na het lezen van deel één in de Vha’Rymn serie, Voorbij het Wederwoud, al erg benieuwd was naar het verhaal van Kojvo, de O’Khani. Heb je dit niet gelezen, geen zorgen want β€˜Hij die niet bestaat’ is opzichzelfstaand te lezen.

β€˜π™’π™š π™¬π™žπ™¨π™©π™šπ™£ 𝙙𝙖𝙩 π™Ÿπ™žπ™Ÿ, π™€π™£π™―π™š π™†π™€π™Ÿπ™«π™€, π™™π™š π™—π™šπ™¨π™©π™š π™Ÿπ™–π™œπ™šπ™§ π™€π™€π™žπ™© 𝙯𝙀π™ͺ π™¬π™€π™§π™™π™šπ™£. π˜Ώπ™–π™© π™žπ™¨ 𝙬𝙖𝙩 π™Ÿπ™€π™ͺ𝙬 𝙣𝙖𝙖𝙒 π™—π™šπ™©π™šπ™ π™šπ™£π™™.’

Je leert over de O’khani en belangrijke delen van hun geschiedenis, maar bovenal over Kojvo. Hij komt in boek één voor en draagt een hele nare bijnaam, waar je bang en een tikje misselijk van wordt. Deze novelle vertelt je hoe hij aan deze naam kwam en hoe hij op is gegroeid. Ook leer je zo veel over de O’khani en weer een stukje meer over de verschillende gebieden in het Wederwoud.

Ook van dit deel heb ik erg genoten. Het boek voelt prettig om vast te houden en is prachtig om te zien, ook past de cover met paarse kleur geweldig bij het verhaal. Wederom ben ik onder de indruk van Valentijn zijn talent voor het uitdenken van de wereld en zijn geschiedenis en hoe veel verder dit gaat dan een verhaal. De bijzondere namen die voorkomen en uiteenlopende karakters bevallen mij ook erg goed. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel.

#recensie