Missoula

Missoula – Fedor de Groot
Uitgegeven door Godijn Publishing
Genre: thriller


Fedor de Groot is inmiddels bezig aan zijn vierde thriller. Zijn boeken zijn tot nu toe erg goed ontvangen en Missoula is zijn nieuwste werk. Op een boeken event leerde ik Fedor kennen en hadden wij direct een match, ik lees namelijk graag het genre dat hij schrijft.

Britta Mahler werkt bij de FBI als cold case expert. Na een misgelopen inval wordt ze ontvoert. Een nieuwe zaak waar ze aan werkt doet denken aan diverse andere moorden, gaat dit om een seriemoordenaar?

Thrillers met een politieke, militaire of FBI/politie basis als setting kan ik leuk vinden, maar kunnen voor mij zeker ook de plank mis slaan. Tijdens het lezen wordt al snel duidelijk dat Fedor veel research doet, er komen veel details en praktische, logische zaken naar voren. Dit voegt enorm toe aan het verhaal. Ook hebben de FBI, het ministerie en politiek, hoewel een grote rol in het verhaal, niet de overhand. Ze voegen veel toe, maar veel is persoonlijk. De menselijke psyche komt in dit verhaal ook naar voren en is erg intrigerend. Ik genoot van de extra details.

‘Ze rijdt dagelijks minimaal twee kleer langs het wandelpad waar het lichaam is gevonden. De moorden komen letterlijk dichterbij.’Door wisselende verhaallijnen en een verspringende tijdlijn blijf je continue alert en is het aan te raden je hoofd erbij te houden. Het verhaal zit sterk in elkaar en is op realistische wijze neergezet. Dit verhaal bevat veel puzzelstukjes en zit vol actie, een heerlijke literaire thriller.