Mijn Waarheid

Mijn waarheid – Sandra J. Paul
Uitgegeven door Hamley Books
Genre: Psychologische thriller

Een bijzonder boek dat anders leest dan je gewend bent en je zeker weten aan het denken zet.

De cover van dit boek trekt al aandacht en voelt onheilspellend en dreigend aan.
Mijn waarheid heeft een apart concept, namelijk dat er twee vertellingen van één gebeurtenis zijn, namelijk die van Nathan en die van Elias. De bruid van Elias overlijdt en beide mannen hebben een andere visie op wat hier gebeurd is. Vanaf het begin geeft het boek kleine puzzelstukjes en springt heen en weer in tijd. Gedurende het lezen van dit boek zul je proberen de puzzelstukjes aan elkaar te leggen maar wat echt gebeurd is blijft gissen. Je leest de ervaringen van Nathan en Elias en bepaald zelf wie je gelooft.

Zelf had ik nog te veel vragen en puzzelstukjes die niet helemaal pasten om hier een goed antwoord op te geven.
“De waarheid bleek ik niet aan te zien komen, ondanks alle speculatie die tijdens het lezen in mijn hoofd afspeelde.”

Bij elk hoofdstuk staat duidelijk aangegeven wanneer dit zich precies afspeelt. Dit is erg prettig want dit zul je nodig hebben om de puzzel enigszins in elkaar te zetten. Het grootste deel van het boek speelt zich op eenzelfde weekend af. Er zitten stukken naar het verleden in die een sterker beeld geven van de band van de karakters en hun achtergrond. Dit is mooi uitgewerkt en knap in elkaar gezet.

Zelf kon ik niet stoppen met lezen en heb ik genoten van dit boek. De proloog zuigt je mee in het verhaal en wekt vele vragen op. Houd jij van psychologische thrillers? Dan is dit een must read.