Mijn leven in de hel

Mijn leven in de hel – Sarah Forsyth
Uitgegeven door Boekerij
Genre: Waargebeurd

‘Een verschrikkelijke, misselijkmakende waarheid die je de ogen opent.’

In ‘Mijn leven in de hel’ vertelt de Engelse Sarah haar levensverhaal. Ze wordt met een mooie baan naar Amsterdam gelokt en op de wallen gezet. Lange tijd is ze seksslavin, de drugs die ze geven maken dat ze hier iets minder van doorheeft en verslaafd raakt. Waarom is ze niet eerder gevlucht, of legt ze het niet uit aan de politie? Als je haar verhaal leest zul je dit begrijpen, maar de antwoorden op deze vragen maken het boek alleen maar nóg heftiger.

Voornamelijk vertelt Sarah over haar tijd in Amsterdam, maar ook een stukje erna en haar jeugd worden beschreven. Wat de achterflap niet zegt, is dat ook haar jeugd éen hel’ te noemen is. Dit enorm heftige, aangrijpende verhaal is echt een eyeopener en erg leerzaam.

‘Er schuilt iets unieks boosaardigs in gekwetst worden door iemand die wordt geacht voor je te zorgen en van je te houden’

Soms is Sarah haar verhaal zo heftig, dat het moeilijk te geloven is dat het echt is gebeurd. Toch is dit wel het geval. Willen geloven dat dit niet zo kan gebeuren in de wereld is mooi, maar helaas een illusie. Een die Sarah doorbreekt, niet voor zichzelf, voor anderen die dit ook meemaken. Die wellicht niet zo veel ‘geluk’ hebben als zij en het er niet levend vanaf brengen.

‘Dit is geen boek van ellende en verdriet, dit is een boek van hoop’
Het is enorm aangrijpend en heftig om te lezen. Toch heb ik ook veel geleerd van dit boek. Sarah heeft veel meegekregen over hoe het werkt in de Rosse buurt en deelt wat ze weet. Het is goed geschreven en duidelijk. Ik zou dit boek zeker aanraden, al waarschuw ik wel voor de content, die je niet makkelijk los zal kunnen laten.