Kind van het oerwoud – Marina Chapman

Kind van het oerwoud
Uitgegeven door Sijthoff

Genre: Waargebeurd, Biografie

Kun jij je voorstellen hoe het is, om als kind van vijf op te groeien tussen apen?

Hier begint het verhaal van Marina Chapman. In haar boek Kind van het oerwoud omschrijft zij hoe ze als klein meisje wordt achtergelaten in de jungle. Dit boek kon ik niet meer wegleggen, wat zij doormaakte is in deze tijd bijna niet voor te stellen.

Hoop verandert in wanhoop bij het besef dat niemand haar komt redden. Ze leert van de apen en kopieert hun gedrag. Hierdoor weet zij te overleven en brengt jaren door in het oerwoud, inmiddels is ze in gedrag meer aap dan mens.

Wanneer ze na al deze tijd terugkomt in de bewoonde, haar vervreemde mensenwereld is haar strijd nog lang niet gestreden. Marina heeft uiteindelijk haar menselijke kant teruggevonden, een gezin gesticht en de menselijke wereld haar weer vertrouwd weten te maken.

Een indrukwekkend en uniek levensverhaal met tot verbazing een goed einde. Dit boek is geschreven met spanning en openheid.

Voor wie geïnteresseerd is in Marina haar verhaal, op YouTube zijn diverse video’s over en met Marina. Niet alleen interviews, ook verhalen van haar dochter over hoe het opgroeien voor haar was en van Marina die apengeluiden nog steeds herkent en kan onderscheiden.