In haar naam

In haar naam – Lisa Gardner
Uitgeverij Cargo
Genre: Thriller

Dit was mijn eerste boek van Lisa Gardner en ik snap nu direct alle lovende berichten over deze auteur. Het is lang terug dat een thriller mij zó beetnam.

Het boek begint met een verhaal van inmiddels twintig jaar terug, in de heftige jeugd van twee meisjes. Hier worden erg veel vragen opgeroepen en het is nu al enorm spannend. Vervolgens gaan we door naar Charlie haar latere leven, waar ze bij haar tante woont. Op dit punt zijn er al zoveel spannende dingen gebeurd, in zo weinig bladzijdes dat ik mij afvraag hoe het kan dat er nog honderden bladzijden volgen en wat daarin te vertellen valt.

Charlie werkt bij de meldkamer en doet haar werk goed. Sociaal is ze erg afstandelijk. Haar twee beste vriendinnen zijn precies een jaar na elkaar vermoord. Gezien ze erg close waren met zijn drieën is Charlie ervan overtuigd dat zij de volgende is. Ze doet er alles aan zich goed voor te bereiden en sterker te worden zodat ze deze moordenaar te pakken kan krijgen. Tussendoor heeft ze vaak vragen, bedenkingen en flashbacks over haar jeugd.

De andere kant van dit verhaal is de lokale politie, die op de hoogte is van Charlie haar angst de volgende te zijn en tevens met een zaak bezig is waarvan ze vermoeden dat Charlie hierin verwikkeld is. Agente D.D Warren is een stoere, no nonsens politieagente die middenin deze zaken zit. Het verhaal wisselt af tussen Charlie en het politiebureau.

Ik heb enorm genoten van dit verhaal en ben meerdere keren op het verkeerde been gezet. Enorm goed plot, ik was van sommige dingen bang dat ik ze aanzag komen maar toch was dit niet het geval en heb een echte book-hangover overgehouden aan dit verhaal. Gedurende het hele boek had ik vragen, die op het eind allemaal beantwoord zijn. Je kunt duidelijk lezen dat Lisa Gardner veel tijd besteed aan haar research en de details.