Ik zie, ik zie…

Ik zie, ik zie… – Ellie Marney
Uitgegeven door Fontein Jeugd
Genre: Thriller, Young Adult

Een schaakspel tussen FBI en seriemoordenaar, waar jongvolwassenen tegen alle verwachtingen in het geheime wapen zijn. Emma en Travis, beide achttien jaar, worden gerekruteerd door de FBI voor een onderzoek. Ze blijken niet alleen perfect geschikt voor hun rollen maar vullen elkaar ook geweldig aan. Hun eigenlijke doel verandert hiermee dan ook en als ze eenmaal betrokken zijn kom je niet meer van ze af.


‘Niemand kiest voor het kwaad om het kwaad, hij ziet het alleen aan voor geluk, voor het goede dat hij zoekt.’

Zowel Emma als Travis hebben een heftig verleden dat ze op een bijzondere manier bindt met dit werk. Ze worden ingehuurd om gesprekken te voeren met ex-moordenaars maar raken steeds meer betrokken bij een lopend onderzoek en zetten alles op alles om hierbij te kunnen helpen. Hun inzichten zijn heel interessant om te volgen en erg nuttig voor de lopende zaak, zeker omdat de slachtoffers allemaal tieners zijn. Er komen de nodige obstakels op hun weg en het wordt zelfs gevaarlijk.

 Ik heb genoten van dit boek. Het bevat genoeg spanning en heeft echte puzzel en detective elementen Er zitten gruwelijke details in over de seriemoordenaars en interessante stukken. Aan het begin van het boek had het wel mijn interesse maar moest de spanning nog even opbouwen voor mij. De combinatie aan young adult en thriller zoals deze in dit boek is neergezet vond ik bijzonder om te lezen.