Iene miene mutte

Iene miene mutte – M.J. Arlidge
Uitgegeven door Boekerij
Genre: Thriller

Arlidge zijn thrillerreeks met Helen Grace kan niemand ontgaan zijn. De kinderlijke, speelse titels en vele delen worden veel gelezen en ontvangen vele complimenten. Als thrillerfan moest ik deze natuurlijk proberen. Dus, las ik ‘Iene, Miene, Mutte’, deel één in de reeks.

Een enorm verwaarloosd meisje wordt aangetroffen en zij vertelt een gruwelijk en vreemd verhaal. Toch vertelt ze de waarheid. Slachtoffers blijven volgen maar aanknopingspunten zijn niet tot nauwelijks aanwezig. Inspecteur HelenGrace en haar team maken jacht op een wel heel bijzondere moordenaar.

‘Ze dwong haar slachtooffers een duivels spel van iene,miene, mutte te spoelen, wetende dat de schutter uiteindelijk veel meer zou lijden dan het slachtoffer. Ging het om het blijvende trauma van degene die het overleefde? Was dat de kick?’

Al snel wekt dit verhaal reactie in mij op. Alles is heftig en bizar, maar toch mogelijk. De enge sfeer zuigt mij het verhaal in. Lang zijn er bijna geen aanwijzingen en meerdere mensen zijn verdacht. Sommige dingen had ik vrij snel door, maar toch hield het verhaal zat plottwists en verraste het einde mij. Het blijft heerlijk mysterieus. Niet altijd stond ik achter Helen haar keuzes en lang vroeg ik mij af wat voor persoon zij is. Ik vind haar een leuk, intrigerend karakter en zou graag meer over haar lezen.

Kortom, goed verhaal. Ik hou van de enge sfeer, raadsels en karakters.

‘Je went er nooit aan. Maar je raakt erop bedacht. En elke keer dat het gebeurt word je een fractie bozer. En voel je je een fractie hulpelozer.’