Identicals

Identicals – William Brennan Knight
Uitgegeven door Altron services
Genre: Horror, Sci-fi

Dit boek is momenteel alleen Engels verkrijgbaar.

Als je de kans had om een verloren geliefde terug te brengen, maar de prijs is de dood van een onschuldig persoon door jou hand, zou jij het dan doen?

Jack Clausen verloor zijn vijf jarige dochter op tragische wijze. Het is anderhalf jaar geleden maar Jack krijgt zijn leven niet op de rails en alles valt uit elkaar.

‘When it happens, you must show up and pay your debt, you pissant’
In de pub waar hij regelmatig komt ontmoet Jack een oude heks, die waarschuwt hem. Hij snapt er niks van en vertrekt. Hierna starten de vreemde visioenen en dromen, deze worden alleen maar erger.

Op dit punt in het verhaal had ik meerdere ideeën over wat er aan de hand kon zijn, de waarheid had ik echter niet kunnen gokken. Deze combineert sci-fi en fantasy elementen. Dit wordt gecombineerd met slimme verhaallijnen en echte horror. Ik genoot van dit verhaal en was soms ook echt geschokt. Toen ik eenmaal in het verhaal zat kon ik niet stoppen met lezen (vervuld met spanning, dat wel). Het einde veraste mij en vond ik goed.

Knight laat zijn dat hij een talent heeft voor horror en originele verhalen kan schrijven. Als je houdt van horror of sci-fi raad ik dit boek zeker aan.