Hickory Dickory Death

Hickory Dickory Death – N.D.T. Casale

Momenteel is dit verhaal enkel in het engels te verkrijgen.


‘De lijn tussen goed en slecht is dun en deze korte verhalen spelen zich hieromheen af. Het voelt als een gotische fantasy, aangevuld met dingen om overna te denken.’

N.D.T Casale ken ik van korte verhalen uit bundels, gemaakt met andere auteurs samen. Toen ik de cover en title van ‘Hickory Dickory Death’ voorbij zag komen was ik direct geïnteresseerd.

De verhalen in deze bundel spelen zich af in de victoriaanse tijd in Engeland. Er wordt ook taal uit die tijd gebruikt en uitgelegd. Deze zetting is goed neergezet en ik heb genoten van het gotische gevoel hiervan. Vijf mensen moeten het onrecht onder ogen komen dat ze is aangedaan en komen in aanraking met de dood. Allemaal ontvangen ze een sieraad, maar onder de schoonheid hiervan liggen geheimen.

‘Once full of fear. I am now strong. From the depths of Hell, I rise. Revenge has been my weapon and I am now at peace.’

Tijdens het lezen van het tweede verhaal vroeg ik mij af of de verhalen uniek genoeg zouden zijn, gezien de setting en basis hetzelfde zijn. Dat waren ze, Casale bedacht fantasierijke verhalen. Ik ben gek op de setting van deze bundel en het idee erachter is erg creatief. Het is heerlijk om deze wereld ingezogen te worden en tegelijkertijd te worden uitgedaagd om na te denken over goed en slecht, dood en wat eerlijk is.