Hex

Hex – Thomas Olde Heuvelt
Uitgegeven door Luitingh-Sijthoff
Genre: Thriller

Leest als echte ouderwetse horror.’

HEX Speelt zich af in het dorpje Beek, dat in de ban wordt gehouden door de Wylerheks. Buiten het dorp weet echter niemand hiervan. Het dorp doet er alles aan om dit geheim te houden. Als een groepje jongeren filmpjes maakt en experimenten doet met de heks dreigt alles gruwelijk uit de hand te lopen.

Je wordt direct in het verhaal geworpen. Het begint direct spannend en verwarrend waardoor je meegezogen wordt. Toch moest ik even inkomen. Het verhaal komt langzaam op gang en gaat op gegeven moment razendsnel. Het voelt als een ouderwetse horrorfilm. Toch is dit gecombineerd met het hier en nu door een normaal Nederlands dorpje te kiezen, dat gewoon internet heeft en toerisme geniet. Sommigen van de inwoners zijn hier niet geboren of staan heel nuchter in de situatie, geloven niet in het bovennatuurlijke. Dit alles maakt dat het verhaal realistisch aanvoelt.

‘Zo weinig hebben mensen dus nodig om af te glijden in waanzin. Eén nacht met zichzelf en waar ze het meest bang voor zijn.’

Het is gruwelijk en choquerend en laat je uiteindelijk nadenken over goed en kwaad. De sfeer en setting vond ik heel fijn. Persoonlijk had ik moeite met een connectie met de karakters krijgen. Voor mijn gevoel ging het hier vooral om een connectie met beek en hun verhaal. Ik moest even inkomen maar heb genoten van dit griezelige en originele verhaal.

‘Sorry daarvoor… Ik liet me een beetje gaan.’
Zo begin Thomas zijn nawoord, dat leuk en persoonlijk voelt. Dit boek zou ik zeker aanraden, maar alleen als het je past of je hiertegen kunt. Het is top voor iemand die hiervan houdt.