Het meisje in de trein

Het meisje in de trein – Paula Hawkins
Uitgegeven door Black Swan
Genre: Psychologische thriller

‘Een sterk debuut, zoals een échte psychologische thriller hoort te zijn.’

Elke ochtend neemt Rachel dezelfde trein en kijkt naar dezelfde huizen. Er is één stel waar ze altijd naar uitkijkt en zelf verhalen bij heeft bedacht, net alsof ze hun echt kent. Op een dag wordt ze getuige van iets vreemds en raakt volledig verwikkelt in hun levens, of wellicht bemoeit ze zich hier gewoon mee?

In het begin had ik wat moeite met in het verhaal komen. Toch had ik vragen en was hierdoor nieuwsgierig, mede hierdoor en door alle aanraders over dit boek las ik toch door. Hier kreeg ik zeker geen spijt van. Aan het einde kon ik het boek zelfs niet meer wegleggen.

Langzaam maar zeker raakte ik verwikkelt in dit verhaal. Wisselende personages, een verspringende tijdlijn en mondjesmaat aan nieuwe informatie maken dat je blijft gissen en vasthouden aan het verhaal. Op gegeven moment vroeg ik mij af of Rachel niet gewoon gestoord is. Ook met andere karakters had ik dit. Wie heeft er gewoon vreemde trekjes, en wie heeft veel meer te verbergen dan dit?

Goede plottwists, knap geschreven. Niet een boek waar ik ondersteboven van ben, vooral door het eerste stuk. Toch evengoed de moeite waard om te lezen en met een ijzersterk laatste deel van het verhaal. Ik zou dit boek zeker aanraden.