Het licht van Lorelei

Het licht van Lorelei – Jen Minkman
Uitgegeven door Dutch Venture Publishing
Genre: Young Adult

Dit was mijn kennismaking met de schrijfster Jen Minkman, na het lezen van dit verhaal komt zij zeker op mijn lijstje ‘in de gaten houden’ auteurs waar ik meer van zal lezen. ‘Het licht van Lorelei’ combineert geschiedenis, mythologie, fantasie, liefde, racisme, ongelijkheid en strijd.
Wat een bijzonder verhaal, dat zich afspeelt in de jaren 40 op onze waddeneilanden.

De Skylgers en Angelen delen het eiland Terschelling. Echter delen ze verder niet veel, want van de speciale elektriciteit van de Angelen mogen de Skylgers een gebruik maken. Ook kunnen Skylgers in de problemen komen als ze gezien worden met een Angelse. Toch zijn de Skylgers de originele eilandbewoners. Deze ongelijkheid is ontstaan omdat de Angelen de Skylgers beschermen en gered hebben, maar klopt dit wel?

‘Jij bent het vuur in de haard van dit huis. Het kloppende hart van ons gezin- al klopt je hart soms te snel.’

Dit verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven, met een enkele tijdlijn waarin de verteller zich afwisselt. Enna, Aska en Melinda verschillen alle drie van achtergrond en geven zo een brede kijk op de situatie. Er is genoeg tijd genomen om deze karakters goed te leren kennen en mee te leven in hun wereld.

‘Een uniek verhaal met een eigen stijl, dat belangrijke thema’s bevat en een mooie combinatie maakt van geschiedenis en fantasie.’
Bevat rebelse en stoere acties, maar ook ontroerende momenten en romantiek. Als je van Young Adult houdt, zeker een aanrader.