Het Kattencafé

Het kattencafé – Charlie Jonas
Uitgegeven door A.W. Bruna
Genre: Feelgood

Het kattencafé is het eerste Nederlands vertaalde boek van Charlie Jonas, dat zo’n succes is dat het al in een boel talen is verschenen. Zelf luisterde ik dit boek, de vertelstem van Sandra Jonkman paste er goed bij en is prettig om naar te luisteren.


De levens van drie totaal verschillende vrouwen veranderen door de invloed van een kat, genaamd Mimi. Weduwe Susann Siebenschön wil nog een laatste keer naar Ischia, waar ze vroeger met haar man kwam. Haar lieve kat Mimi moet dan wel een oppas hebben, en hiermee start de chaos en worden Leonie en Maxi bij het verhaal betrokken.

Een heerlijke chaotische feelgood vol liefde, humor en warmte met een enorme lichtheid.
Een ideaal verhaal voor tussendoor. Ik heb gelachen, meegeleefd, ben verwarmd en heb mij gefrustreerd bij stomme keuzes. Bovenal heb ik genoten van de sfeer van het café Vrouwe Paula met katten, koffie en lekkere taarten.

Herkenbare personages, een voorspelbaar plot, al snel voelt alles vertrouwd. Laat je tevreden en goed voelen, en zeker ook lachen. Als kattenmama herkende ik overigens wat leuke details. Is dit wat je leuk vind? Zeker lezen dan!